Tack för din beställning!

Din beställning ligger nu upplagd i vårt system i väntan på utskick av den nya WIFI-routern.

Så snart paketet är på väg till dig kommer du få en e-post bekräftelse.

Uppgradering av WiFi-router

Enligt det brev som ni fått gällande uppgradering av WiFi-router så kan ni via denna webbsida göra en beställning av en ny sådan.
Den nya WiFI-routern ingår som ett kostnadsfritt lån från Bitcom under abonnemangstiden.

Er nuvarande WiFi-router som ni sedan tidigare fått som lån via Telenor skall returneras tillbaka till dem så snart ni fått er nya från Bitcom.
För att returnera er gamla WiFi-router till Telenor ber vi er använda den returavi som skickats tillsammans med brevet.

Vi kommer att skicka den nya WiFi-routern från Bitcom inom 10 dagar från det att vi fått in era uppgifter.
När försändelsen anlänt till närmaste paketombud på din ort så kommer ni bli aviserade via SMS alternativt e-post.

För att göra beställningen så behöver ni fylla i era uppgifter nedan och därefter klicka på “skicka” knappen.

(Om det skulle uppstå något problem med formuläret så går det bra att maila in nedan uppgifter till wifi@bitcom.se )

WiFi-Router

Den nya routern har stöd för många nya avancerade WiFi-funktioner så som, band steering, 802.11 ac/n, roaming och Airtime fairness.

802.11n 2,4Ghz med 3x3 WiFi antenner. 802.11ac 5GHz med 4x4 WiFi antenner.

4x 10/100/1000 Base-T Ethernet portar
1x USB 2.0, 1x USB 3.0 portar

Statuslampor för Bredband, Internet , Telefonstatus, External, Wifi status, WPS och DECT

Operatörsklassad för att vi ska kunna ge dig den bästa supporten.

Vanliga frågor

Namnet på det trådlösa WiFi-nätverket finns på den klisterlapp som följde med i paketet, samt på sidan utav den trådlösa routern på en vit lapp. Namnet på WiFi börjar på ”Bitcom-”.

Lösenordet till det trådlösa nätverket står på undersidan utav routern efter ”Network Key”.

Den router du har idag från tillverkaren Technicolor är ett lån från Telenor och ska returneras i originalförpackning med hjälp av den returavi du har fått.

Om du redan har en egen router behöver du inte koppla in routern som skickades ifrån oss.

Ja, de två WiFi-nätverken är kombinerade i ett nätverk, detta då enheterna själva hamnar på 5GHz WiFi om enheten har stöd för detta.

Ni kan antingen ringa eller maila oss om detta så ordnar vi det på distans, alternativt genom att logga in på routerns Webbgränssnitt. Information om detta finns i manualen som medföljer routern.

På framsidan utav den trådlösa routern finns det en WiFi/Trådlös symbol. Denna har Touch-funktion och om denna är släckt räcker det med att trycka på WiFi-symbolen för att få WiFi-att starta upp igen.

Det är olika då väggar osv påverkar den trådlösa signalen, men generellt sett är så central som möjligt i midjehöjd den bästa platsen. Detta då de allra flesta enheter så som mobiler och surfplattor också befinner sig i midjehöjd.

Skulle routern ha hängt sig räcker det i de allra flesta fallen med en vanlig omstart. Koppla då bort strömmen i ca 10 sekunder och koppla sedan tillbaka strömmen igen. Skulle det fortfarande inte fungera efter ett par minuter vänligen återkoppla då till oss för felsökning utav anslutningen.

Om WiFi inte når till ett rum kan man först testa att placera om routern, oftast till en så central plats som möjligt men beroende på utformning på bostaden kan det vara olika.

Nej inte i nuläget utan detta är någonting vi kollar på att erbjuda längre fram. Om ni införskaffar sådan tänk på att WiFi-förlängare/Förstärkare ofta är källan bakom att hastigheten över WiFi blir låg.

Om routern precis blivit inkopplad till nätverket kommer den att börja uppdatera sig själv efter ett tag, detta brukar dröja mellan 15–30 minuter innan WiFi kommer igång.

På baksidan utav routern finns det ett litet hål markerat ’Reset’ bredvid strömknappen. Tryck in Reset med ett gem eller liknande tills lamporna på framsidan utav routern börjar blinka och sedan släppa med gemet. Routern kan då ta mellan 15-30 minuter innan den kommer igång helt.

Om inga lampor lyser på routern kan det vara så enkelt som att strömknappen på baksidan utav routern är avstängd. Denna sitter bredvid strömingången baktill på routern.