Grattis till din nya router!

På denna sida hittar du instruktioner om hur du installerar din nya router samt vanliga frågor så som hur du byter namn på ditt nätverk etc.

WiFi-Router

Den nya routern har stöd för många nya avancerade WiFi-funktioner så som, band steering, 802.11 n/ac, roaming och Airtime fairness.

802.11n 2,4Ghz med 3x3 WiFi antenner. 802.11ac 5GHz med 4x4 WiFi antenner.

4x 10/100/1000 Base-T Ethernet portar.
1x USB 2.0, 1x USB 3.0 portar

Statuslampor för Bredband, Internet , Telefonstatus, External, Wifi status, WPS och DECT

Operatörsklassad för att vi ska kunna ge dig den bästa supporten.

Installationsguide för
WiFi-router Inteno

Längst ner på sidan finns en instruktionsfilm som visar hur modem och router ska kopplas in.

Innehållet i lådan
1 x Inteno WiFi-router
1 x Strömadapter
3 x Nätverkskabel (gäller EG400, EG200 har med 1 x nätverkskabel)
1 x Installationsmanual

1. Säkerställ att ditt kabelmodem är kopplat i Data-porten i antennuttaget i väggen samt har ström.

2. På baksidan av kabelmodemet kopplar du in en av de medföljande nätverkskablarna. (Observera att dessa har olika färger. Vilken du väljer spelar ingen roll.)

3. Koppla sedan in andra änden av nätverkskabeln i WAN-porten på WiFi-routern. (WAN-porten är den som är längst till vänster och är rödmarkerad)

4. Koppla nu in strömadaptern till WiFi-routern och slå på ON-knappen längst till vänster

5. Lamporna på din router kommer att blinka i cirka 1-2 minuter. 

Har du gjort allting rätt så kommer lamporna Status, Broadband, Internet och WIFI lysa.

Om symbolen för WIFI inte tänds upp efter ca 2 minuter. Tryck lätt på symbolen (touchknapp) för att aktivera WIFI och avvakta lite till.

Nu är din WiFi-router installerad och klar!

I och med att du nu bytt ut din router behöver du ansluta dina trådlösa enheter till det nya nätverket som skapats.

Namnet på ditt nätverk samt lösenordet (WIFI-Key) står på undersidan av routern. Nätverksnamnet börjar på Bitcom-

Sök efter trådlösa nätverk på den enheten som du vill koppla upp och välj det nätverket som har samma namn som det står på undersidan routern. Skriv sedan in lösenord och invänta att din enhet kopplar upp sig mot nätverket.

I lådan finns även en klisterlapp med WiFi-nätverkets namn (SSID) och lösenord som man kan placera på lämpligt ställe för att ha snabbare åtkomst till detta.

De gula LAN-portarna kan du använda för att koppla in enheter (dator, TV-konsoll, etc.) med kabel.

Skrolla ner för att se vanliga frågor och svar om din nya router.

Vanliga frågor

Namnet på det trådlösa WiFi-nätverket finns på den klisterlapp som följde med i paketet, samt på sidan utav den trådlösa routern på en vit lapp. Namnet på WiFi börjar på ”Bitcom-”.

Lösenordet till det trådlösa nätverket står på undersidan utav routern efter ”WIFI-Key”.

Den router du har idag från tillverkaren Technicolor är ett lån från Telenor och ska returneras i originalförpackning med hjälp av den returavi du har fått.

Ja, de två WiFi-nätverken är kombinerade i ett nätverk, detta då enheterna själva hamnar på 5GHz WiFi om enheten har stöd för detta.

Ni kan antingen ringa eller maila oss om detta så ordnar vi det på distans, alternativt genom att logga in på routerns Webbgränssnitt. 

På ovansidan utav den trådlösa routern finns det en WiFi/Trådlös symbol. Denna har Touch-funktion och om denna är släckt räcker det med att trycka på WiFi-symbolen för att få WiFi-att starta upp igen.

Det är olika då väggar osv påverkar den trådlösa signalen, men generellt sett är så central som möjligt i midjehöjd den bästa platsen. Detta då de allra flesta enheter så som mobiler och surfplattor också befinner sig i midjehöjd.

Skulle routern ha hängt sig räcker det i de allra flesta fallen med en vanlig omstart. Koppla då bort strömmen i ca 10 sekunder och koppla sedan tillbaka strömmen igen. Skulle det fortfarande inte fungera efter ett par minuter vänligen återkoppla då till oss för felsökning utav anslutningen.

Om WiFi inte når till ett rum kan man först testa att placera om routern, oftast till en så central plats som möjligt men beroende på utformning på bostaden kan det vara olika.

Nej inte i nuläget utan detta är någonting vi kollar på att erbjuda längre fram. Om ni införskaffar sådan tänk på att WiFi-förlängare/Förstärkare ofta är källan bakom att hastigheten över WiFi blir låg.

Om routern precis blivit inkopplad till nätverket kommer den att börja uppdatera sig själv efter ett tag, detta brukar dröja mellan 15–30 minuter innan WiFi kommer igång.

På baksidan utav routern finns det ett litet hål markerat ’Reset’ bredvid strömknappen. Tryck in Reset med ett gem eller liknande tills lamporna på framsidan utav routern börjar blinka och sedan släppa med gemet. Routern kan då ta mellan 15-30 minuter innan den kommer igång helt.

Om inga lampor lyser på routern kan det vara så enkelt som att strömknappen på baksidan utav routern är avstängd. Denna sitter bredvid strömingången baktill på routern.