Hoppa till innehåll

Sappa förvärvar Bitcom och Seths!

Med glädje och stolthet kan vi meddela att Sappa förvärvat Bitcom och Seths i Göteborg! Sappa fortsätter därmed sin snabba tillväxtresa inom bredbandstjänster för både privat- och företagskunder.

Måndagen 2 maj blev affären helt klar. Sappakoncernen växer med ytterligare två fina bolag. Under tidigt 2000-tal startades Bitcom med syftet att erbjuda nätverkstjänster mot både privatpersoner och företag. Idag är Bitcom ett nationellt varumärke som levererar sina tjänster via fiber, fiberkoax och Ethernet.

Bitcom har haft en kraftfull tillväxt de senaste åren med fokus mot företagsmarknaden. Vi jobbar med långsiktighet mot våra kunder och hjälper dem att öka effektiviteten i vardagen med stabila och kraftfulla bredbandsförbindelser. Vår vision att alltid leverera ett högt kundvärde stärks rejält då vi nu tillsammans med Sappa får tillgång till de resurser som krävs för att ta nästa steg, säger Johnny Eskilsson, VD på Bitcom.

Seths har sedan 1975 levererat helhetslösningar inom bredband och TV till privatpersoner och företag. Dessutom har man en smart Kommunikations operatörsplattform (Seths Open Network) som opererar kunder inom såväl fiber som fiber-koax-infrastruktur.

— Seths har som bolag utvecklats oerhört snabbt de senaste åren, och med Sappa som ny och stark ägare ser vi uppenbara möjligheter att såväl boosta vår egen utstakade plan, samt stötta Sappa i deras tillväxtresa inom framförallt bredbandstjänster och byggnation av nät, säger Christoffer Mann, VD för Seths.

— Det är självfallet med en tår i ögat som både min bror Jeff och jag tar ett steg tillbaka. Vi har varit pionjärer i en bransch som är under snabb förändring. Ett hårt och tufft uppdrag, men oftast oerhört roligt. Vi valde till sist Sappa, eftersom deras värderingar är i linje med våra och vi vet att Sappa kommer fortsätta att utveckla båda bolagen med stor omsorg om såväl alla kunder som den fantastiska personal som finns på Seths och Bitcom. Det är en ljus framtid som väntar, säger bolagens grundare Seth Larsson.

Sappa har i många år haft ett samarbete med både Seth Larsson och hans bolag.

— Från utsidan har vi alltid varit imponerade av deras gedigna yrkesskicklighet, men också med egna ögon sett hur väl de tagit hand om kunder och anställda. Det är med en stor portion ödmjukhet som vi välkomnar bolagen och deras anställda in i den snabbt växande Sappakoncernen, säger Sappas VD Anders Steen.

Relaterade nyheter