Bredbandstelefoni

Genom att koppla in den fasta telefonen på internet kan du minska kostnaderna och förenkla användandet av telefonen i ditt hem.

Att ringa via bredbandet är inga konstigheter. Du använder din vanliga hemtelefon, men i stället för att koppla in den i ditt telejack, så kopplas den till internet. Smidigt!
För att kunna använda tjänsten behövs en router med telefoniport eller en telefonidosa, som du kopplar till din router. Din befintliga telefon kopplar du sedan enkelt in och kan ringa precis som vanligt. Har du flera telefoner så går dessa också att använda.

WIFI-Router/Telefonidosa

Vid beställning av bredbandstelefoni väljer du själv:

1. Telefonidosa
(Köpa 995 kr inkl. frakt)

2. Telefonidosa
(Delbetala 89 kr/mån under bindningstiden 12mån. Inkl. frakt) 

Tilläggstjänster

Fastpris Sverigesamtal
40 kr/månad (0 kr/minut till fasta telefoner, uppkopplingsavgift på 0,45 kr/samtal tillkommer)

Flytt av befintligt telefonnummer (nummerportering)
195,00 kr. Att ansluta ett nytt nummer vid uppstart är kostnadsfritt. 

Hemligt nummer
0 kr/månad 

Dolt nummer
0 kr/mån

Samma telefonnummer

Du kan självklart behålla ditt nuvarande nummer när du byter till oss men kan även välja att få ett nytt nummer. Det finns också möjlighet att få två telefonnummer vilket kan vara en fördel om ni är många som ringer samtidigt.

Behåll dina befintliga telefoner

Med bredbandstelefoni via Bitcom behåller du dina befintliga fasta och trådlösa telefoner och ringer precis som vanligt. Du kopplar enkelt in din telefon i vår telefonidosa eller i telefoniporten på routern.

Tilläggstjänster

Tilläggstjänster som nummerpresentation och röstbrevlåda ingår utan extra kostnad. Du ringer dessutom helt gratis till alla kunder som har telefoni från Bitcom!

Telefoni Kombi

För dig som är bredbandskund hos Bitcom
49 kr /månad
 • Öppningsavgift 0,45/samtal
 • Mobilsamtal 0,99 kr/min
 • Sverigesamtal 0,14 kr/min
 • Gratis samtal mellan telefonikunder inom Bitcom (0 kr/min, 0 kr/öppningavgift)
 • Nummerpresentation
 • Röstbrevlåda
 • Översiktsfaktura via portal

Bredbandstelefoni

För dig som inte är bredbandskund hos Bitcom
79 kr /månad
 • Öppningsavgift 0,45/samtal
 • Mobilsamtal 0,99 kr/min
 • Sverigesamtal 0,14 kr/min
 • Gratis samtal mellan telefonikunder inom Bitcom (0 kr/min, 0 kr/öppningavgift)
 • Nummerpresentation
 • Röstbrevlåda
 • Översiktsfaktura via portal

Om du idag har någon form av larmlösning, exempelvis trygghetslarm eller inbrottslarm, kopplad till det fasta telefonnätet så bör du innan köp kontrollera med din larmleverantör att ditt larm fungerar med bredbandstelefoni.

Vanliga frågor

Om du har både bredband och telefoni från oss så blir telefontjänsten rabatterad.  Detta kallar vi för Telefoni Kombi. 

Bredbandstelefoni är alltså samma tjänst, men betyder att du endast har telefonitjänsten.

Nej, detta beror på att telefonidosan/routern behöver ström för att fungera.

För att kunna koppla in din fasta telefon behöver du först och främst ha tecknat en telefonitjänst från oss. 

Du väljer själv om du vill köpa en telefonidosa eller hyra en router med telefoniport ifrån oss. Med routern har du både möjlighet till ett kraftfullt trådlöst nätverk samt att du kan koppla in din fasta telefon.

Ja, du kan ha upp till två telefoner/två telefonnummer kopplat till en telefonidosa. Ett prisvärt alternativ som passar bra om man t.ex. har ett mindre företag och önskar ha ett eget nummer eller om någon i familjen önskar ha ett eget abonnemang. Dosan har två separerade telefonuttag som man ansluter till två olika telefoner eller telefonnät hemma.

Alla tjänster som t.ex nummerpresentation och röstbrevlåda m.m. ingår precis som i ett vanligt telefoniabonnemang. Kostnaden för att ha en extra telefon inkopplad samt ett extra nummer är 39 kr/mån (inkl. moms).

Det fina med bredbandstelefoni är att du kan ta med dig din telefon och ditt telefonnummer och ringa för samma pris, var du än befinner dig. Så länge du har en fast bredbandsuppkoppling.

Har du bredband även i sommarstugan? Ta med din telefonidosa dit och du ringer och svarar precis som om du vore hemma. 

Det går även att använda bredbandstelefoni utomlands. Ta bara med dig din telefonidosa till utlandet och anslut den till en fast Internetanslutning. Koppla sedan in en vanlig telefon och du ringer då till Sverige för vanlig Sverigesamtalstaxa (se prislistan ovan). Ingående samtal kostar inget och den som ringer till dig från Sverige betalar bara vanlig taxa inom Sverige.
Tänk på att om du exempelvis är i Spanien så kommer dina samtal till spanska telefonnummer gå via utlandstaxan.

Avståndet och hastigheten på din bredbandsanslutning till internet när du är utomlands kan göra att samtalskvalitén sjunker en aning.

Det finns en mängd olika kostnadsfria tilläggstjänster som man själv kan administrera via sin kundportal. I våra abonnemang ingår t.ex. nummerpresentation och röstbrevlåda. Även ett eget konto till administrationsportalen för hantering av tjänster och inställningar ingår.

Ångerrätt utan kostnad gäller i 14 dagar from att beställningen är bekräftad. Därefter kommer kostnader som orsakats av din beställning att debiteras som t.ex. portering, frakt samt eventuella administrativa kostnader.

”Hemligt nummer” innebär att numret endast rapporteras till SOS, men inte till söksidor som Hitta.se eller Eniro.

”Dolt nummer” innebär att ditt nummer inte visas på mottagarens display.

Hos Bitcom kan man ha Hemligt eller Dolt nummer, eller båda. Meddela oss bara hur du vill ha det, så ordnar vi det!