Kundservice

ESET ANTIVIRUS

Vill du ha hjälp att installera ditt virusskydd från ESET?

Följ vår installationsguide för ESET så är du snabbt igång och din dator är skyddad från virus och hot på nätet.

Vanliga frågor om ESET virusskydd

Installation av virusskydd

ESETs mjukvara fungerar med Windows, MAC OS, Linux samt Android.

 

Det du behöver är en internetuppkoppling och din produktnyckel/licens som du fått skickad till dig via mejl när du köpte ESET säkerhet ifrån oss.

NOD32 är ett grundskydd för din dator/enhet och består av antivirusskydd som skyddar din enhet ifrån virus, spionprogram, nätfiske etc.

Internet Security är ett fullt skydd för din dator/enhet. Det innehåller inte bara virusskydd utan även brandvägg som ger din ett större skydd vid t.ex. betalningar online, nätverksattacker m.m.

Internet Security ger dig också tillgång till föräldrakontroll, vilket gör att du på ett lätt sätt kan kontrollera och spärra vilket innehåll dina barn kan nå på internet.

Om du beställt antiviruspaket från oss men inte fått någon mejlbekräftelse med din produktnyckel, så börja med att kolla om mejlet kan ha hamnat i din skräppost,

Hittar du inget mejl där får du gärna ringa oss så hjälper vi dig vidare. 

Övriga frågor om ESET

Att flytta din ESET-licens till en ny dator är väldigt smidigt. 

Installera bara ESET-mjukvaran på din nya dator och skriv in din produktnyckel som du har sedan tidigare.

ESET nedladdningssida

Glöm inte att avinstallera ESET på din gamla dator så att programmet inte uppdaterar på fler datorer än vad licensen avser.

Ja, med tjänsten ESET Internet Security ingår funktionen ”Föräldrakontroll”. Detta program ger dig möjlighet att ”filtrera” bort sidor med olämpligt innehåll. Du väljer själv vilka kategorier du bedömer som olämpliga för dina barn. Du kan också själv enkelt lägga till en lista med webbplatser som ska blockeras eller tillåtas.

Installera ESET antivirus

För att installera ESET följer du enkelt stegen här nedanför.

1. Kontrollera att din dator använder något av följande operativsystem:
Windows, Mac OS, Linux eller Android.

2. Avinstallera eventuella tidigare säkerhetsprogram som finns på din dator.
Om två eller fler antivirusprogram är installerade på en dator kan de komma i konflikt med varandra. Det rekommenderas därför att du avinstallerar alla andra antivirusprogram på datorn.

3. Gå in på nedladdningssidan: eset.se/ladda-ner/ och ladda ner den mjukvara som motsvarar din beställning.

4. Starta sedan installationen av det nedladdade programmet. Under installationens gång kommer programmet fråga efter din produktkod/licens. Då använder du din unika kod som du fått skickad till dig via mejl.

Du kommer under installationens gång att behöva skriva in för- och efternamn samt e-postadress. När installationen sedan är slutförd kommer du få användarnamn och lösenord till dig via mejl, till den e-postadressen som du angett. Dessa uppgifter kan komma att behövas om du i framtiden behöver installera om programmet eller byta dator.

Man som installerar ESET på bärbar dator