Kundservice

BREDBANDSTELEFONI

Logga in på vår telefoniportal

Hantera din telefonitjänst enkelt via vår onlineportal. I portalen kan du se samtalshistorik, lyssna av din röstbrevlåda, spela in nytt röstmeddelande och lägga in vidarekoppling av samtal med mera.

Vanliga frågor om bredbandstelefoni

Inkoppling av bredbandstelefoni

För att kunna koppla in din fasta telefon behöver du först och främst ha tecknat en telefonitjänst från oss. 

Du väljer själv om du vill köpa en telefonidosa eller hyra en router med telefoniport ifrån oss. Med routern har du både möjlighet till ett kraftfullt trådlöst nätverk samt att du kan koppla din in din fasta telefon.

Sedan kopplar du enkelt in din vanliga telefon (fast eller trådlös) till telefoniporten på din telefonidosa eller router.

Nej, det går jättebra att använda de telefoner som du har idag. Enda skillnaden är att de istället kopplas in i en router/telefonidosa och att samtalen då kommer att gå via bredbandet.

Du kan aktivera röstbrevlådan genom att antingen logga in på tele.bitcom.se och aktivera den under ”Min Profil”, eller genom att följa anvisningarna när du ringer till telefonnummer 133.

Ja, vid beställning av bredbandstelefoni får du välja om du vill flytta med (portera) med dig ditt befintliga telefonnummer från ditt nuvarande bolag till oss.

Övriga frågor

Hemligt nummer” innebär att numret endast rapporteras till SOS alarmering, men inte till söksidor som t.ex. Hitta.se eller Eniro.

“Dolt nummer” innebär att ditt nummer inte visas på mottagarens display.

Hos Bitcom, kan man ha Hemligt eller Dolt nummer eller båda två. Meddela oss bara hur du vill ha det, så ordnar vi det!

Nej. Telefonidosan/routern behöver ström för att fungera och det gör att det inte kommer gå att ringa vid ett strömavbrott.

Det fina med bredbandstelefoni är att du kan ta med dig din telefon och ditt telefonnummer och ringa för samma pris, var du än befinner dig. Så länge du har en fast bredbandsuppkoppling.

Har du bredband även i sommarstugan? Ta med din telefonidosa dit och du ringer och svarar precis som om du vore hemma. 

Det går även att använda bredbandstelefoni utomlands. Ta bara med dig din telefonidosa till utlandet och anslut den till en fast Internetanslutning. Koppla sedan in en vanlig telefon och du ringer då till Sverige för vanlig Sverigesamtalstaxa. Ingående samtal kostar inget och den som ringer till dig från Sverige betalar bara vanlig taxa inom Sverige.
Tänk på att om du exempelvis är i Spanien så kommer dina samtal till spanska telefonnummer gå via utlandstaxan.

Avståndet och hastigheten över din bredbandsanslutning till Internet när du är utomlands kan göra att samtalskvalitén sjunker en aning.

Ja, du kan ha upp till två telefoner/två telefonnummer kopplat till en telefonidosa. Ett prisvärt alternativ som passar bra om man t.ex. har ett mindre företag och önskar ha ett eget nummer eller om någon i familjen önskar ha ett eget abonnemang. Dosan har två separerade telefonuttag som man ansluter till två olika telefoner eller telefonnät hemma.

Alla tjänster som t.ex nummerpresentation och röstbrevlåda m.m. ingår precis som i ett vanligt
telefoniabonnemang. Kostnaden för att ha en extra telefon inkopplad samt ett extra nummer är 39 kr/mån (inkl. moms).

Ångerrätt utan kostnad gäller för telefonitjänst i 14 dagar från och med att beställningen är bekräftad. Därefter kommer kostnader som orsakats av din beställning att debiteras som t.ex. portering, frakt samt eventuella administrativa avgifter.

Du lyssnar av din röstbrevlåda genom att ringa telefonnummer 133.

Du kan också lyssna av dina röstmeddelanden genom att logga in på tele.bitcom.se

Att ringa till andra som också har bredbandstelefoni ifrån Bitcom är helt kostnadsfritt!

Ingen öppningsavgift eller minuttaxa.

Ja, det fungerar precis som vanligt att ringa betalsamtal. Samtalen specificeras på din månadsfaktura ifrån oss.